EigenWijs Twente opgehouden te bestaan

 

Op  3 juni 2018  heeft het koor EigenWijs haar slotconcert gegeven omdat het koor na 20 jaar noodgedwongen haar bestaan niet kon voortzetten.

In een druk bezocht concert werd er een selectie uit werken van de voorbije 20 jaar uitgevoerd: van de componisten Mozart, Vivaldi, Rossini, Brahms, Dvorak, Avedissian, Rachmaninoff  en anderen.

Als solisten traden op Anne Martha Schuitemaker, sopraan, en  Jeanette Verschure, mezzosopraan.

Instrumentale medewerking verleenden de vaste pianist van het koor, Tasco Silva,  strijkers en een klarinettiste.

Ook oud-leden van het koor werkten mee aan het concert.

Het geheel stond onder leiding van Pierre Schuitemaker.

 

Na afloop van het concert is er in een gezellig samenzijn afscheid van elkaar genomen.

 

 

Dirigent

Zanger, dirigent en pedagoog

Pierre SchuitemakerDe dirigent van Eigenwijs Twente is Pierre Schuitemaker. Pierre Schuitemaker studeerde solozang aan het Amsterdams Conservatorium en volgde de Kurt Thomas-cursus voor Koor- en Orkestdirectie.
Als koordirigent heeft hij bijna alle grote oratoria met zijn koren uitgevoerd. Tevens heeft hij de regie gevoerd van diverse operaproducties en grote werken als Turandot (Puccini), La Traviata (Verdi), Dido en Aeneas (Purcell, o.a. in een zwembad) geproduceerd.
Naast het op gepassioneerde wijze leiden van zijn koren is Pierre Schuitemaker werkzaam als een tamelijk eigenzinnig zangpedagoog, die niet bang is onorthodoxe methoden te hanteren teneinde iemands ziel (en stem) te bevrijden.

Ook voor ongeoefende zangers en zangeressen!

Pierre Schuitemaker geeft zijn zanglessen in de Hervormde Kerk te Usselo, op maandagmiddag van 13.00 tot 17.30. Als u belangstelling heeft kunt u via deze site reageren.