EigenWijs Twente opgehouden te bestaan

 

Op  3 juni 2018  heeft het koor EigenWijs haar slotconcert gegeven omdat het koor na 20 jaar noodgedwongen haar bestaan niet kon voortzetten.

In een druk bezocht concert werd er een selectie uit werken van de voorbije 20 jaar uitgevoerd: van de componisten Mozart, Vivaldi, Rossini, Brahms, Dvorak, Avedissian, Rachmaninoff  en anderen.

Als solisten traden op Anne Martha Schuitemaker, sopraan, en  Jeanette Verschure, mezzosopraan.

Instrumentale medewerking verleenden de vaste pianist van het koor, Tasco Silva,  strijkers en een klarinettiste.

Ook oud-leden van het koor werkten mee aan het concert.

Het geheel stond onder leiding van Pierre Schuitemaker.

 

Na afloop van het concert is er in een gezellig samenzijn afscheid van elkaar genomen.

 

 

2016

In mei 2016 is een bijzonder concert gegeven in de St.Jankerk in Enschede. Uitgevoerd werden twee Cherubic Hymn van P.I. Tsjaikovski, slavische en baltische muziek, en met name het aangrijpende Oratorium van Khachatour Avedissian.

Medewerking werd verleend door het Projectorkest Twente (POT), door instrumentalisten op mandoline, ut en chevey, en met name ook door de Syrische  vluchteling Majed Srai Aldeen.  Deze instrumenten gaven het Oratorium een bijzondere klank.

Hans Pieter Herman (bariton) en Jeannette Verschure (mezzi sopraan) traden solistisch op in het Oratorium. Hans Pieter Herman en Anne Martha Schuitemaker (sopraan) brachten met orkest en de pianist Tasco Silva liederen ten gehore.

Het vrouwenkoor FEM zong liederen van V.Tormis, V. Ullmann, B.Bartok en (samen met de heren) O vos omnes van R. Vaugham Williams.

2016-05, Flyer-Concert

In december 2016 is door het koor in de kerk van Usselo een sfeervol kerstconcert verzorgd. Gezongen werd muziek uit het kerstoratorium van C. Saint Saëns: Gloria, Quare fremuerunt gentes en Tollite hostias.  Van H. Purcell werd gezongen: Rejoice in the Lord en Praise the Lord. O nata lux de lumine van Th. Tallis werd vertolkt en ook Ubi caritas van M. Duruflé. En verder van P.I. Tsjaikovski Cherubic hymn no. 3. Aan het meezingen door het publiek was veel aandacht gegeven.

Het koor werd begeleid door Elisa String Quartet en de pianist G. van Kempen.