EigenWijs Twente opgehouden te bestaan

 

Op  3 juni 2018  heeft het koor EigenWijs haar slotconcert gegeven omdat het koor na 20 jaar noodgedwongen haar bestaan niet kon voortzetten.

In een druk bezocht concert werd er een selectie uit werken van de voorbije 20 jaar uitgevoerd: van de componisten Mozart, Vivaldi, Rossini, Brahms, Dvorak, Avedissian, Rachmaninoff  en anderen.

Als solisten traden op Anne Martha Schuitemaker, sopraan, en  Jeanette Verschure, mezzosopraan.

Instrumentale medewerking verleenden de vaste pianist van het koor, Tasco Silva,  strijkers en een klarinettiste.

Ook oud-leden van het koor werkten mee aan het concert.

Het geheel stond onder leiding van Pierre Schuitemaker.

 

Na afloop van het concert is er in een gezellig samenzijn afscheid van elkaar genomen.

 

 

2010

Concert Caldara en Pergolesi

Concert CaldaraOp zaterdagavond 27 maart voerde Oratoriumkoor EigenWijsTwente twee missen van Antonio Caldara (ca. 1670-1738) uit: het Stabat Mater en de Missa Dolorosa. Het concert vond plaats in de Mariakerk aan de Deurningerstraat in Enschede. Hiernaast een foto van het concert (foto: Peter Zendman).

We werden begeleid door Project Orkest Twente (PoT).

Antonio Caldara

Antonio Caldara was in Wenen een van de belangrijkste componisten uit de eerste helft van de 18e eeuw. De componist is relatief onbekend gebleven, maar heeft prachtige muziek geschreven.

Het concert werd aangevuld met het eveneens prachtige en welbekende Stabat Mater van Pergolesi, uitgevoerd door vrouwenkoor FEM. We werden begeleid door het Projectorkest Twente.

Kerstconcert van zondagmiddag 19 december afgeblazen!

In verband met de slechte weersomstandigheden (Amsterdam, de woonplaats van Pierre Schuitemaker, was zo ongeveer ingesneeuwd) is het kerstconcert van zondagmiddag 19 december niet doorgegaan. De mensen die al kaartjes hadden gekocht kregen hun geld terug.